Україна та Індія закликали до всеосяжної реформи Ради Безпеки ООН

Україна та Індія закликали до всеосяжної реформи Ради Безпеки ООН

Київ  •  УНН

23 серпня 2024, 14:56  •  22899 перегляди

Read in English

Україна та Індія виступили за всеосяжну реформу Ради Безпеки ООН для відображення сучасних реалій. Країни також домовились про співпрацю в економіці, обороні та освіті.

Україна та Індія закликали до всеосяжної реформи Ради Безпеки ООН, щоб вона відображала сучасні світові реалії та стала більш дієвою та ефективною у розв’язанні питань міжнародного миру та безпеки. Про це йдеться в спільна заяві України та Індії за підсумками візиту прем'єр-міністра Індії до України, передає УНН.

"Обидві сторони закликали до всеосяжної реформи Ради Безпеки ООН, щоб вона відображала сучасні світові реалії та стала більш репрезентативною, дієвою та ефективною у розв’язанні питань міжнародного миру та безпеки. Україна підтвердила свою підтримку постійного членства Індії у реформованій та розширеній Раді Безпеки ООН", - йдеться в спільній заяві.

Моді заявив, що рф і Україні доведеться сісти разом і шукати шляхи виходу з "кризи"23 серпня 2024, 14:00 • 21087 переглядiв

Зокрема, в заяві також йдеться, що:

·       Лідери наголосили на важливості спрощення умов ведення бізнесу для взаємної економічної діяльності та інвестицій поряд з усуненням будь-яких перешкод для розширення торгівлі та комерції між Україною та Індією. Сторони також заохотили більш активну взаємодію на офіційному та діловому рівнях для вивчення спільних проєктів, співпраці та спільних підприємств.

·       Наголошуючи на важливості оборонного співробітництва між Індією та Україною, лідери домовилися продовжувати працювати над сприянням зміцненню відносин між оборонними структурами обох країн, зокрема шляхом співпраці та партнерства у сфері виробництва в Індії та співробітництва у нових галузях. Сторони домовилися про проведення найближчим часом в Індії 2-го засідання Спільної українсько-індійської робочої групи з питань військово-технічного співробітництва, створеної відповідно до Угоди про оборонне співробітництво 2012 року.

·       Сторони домовилися вивчити можливість взаємного відкриття філій закладів вищої освіти для задоволення освітніх потреб громадян обох країн.

·       Сторони домовилися вивчити можливість залучення у прийнятний спосіб індійських компаній до відбудови та відновлення України.

Україна очікує, що Індія зможе приєднатися до спільного комюніке Саміту миру – Зеленський 23 серпня 2024, 12:44 • 14810 переглядiв