Україна ініціює скликання засідання Радбезу ООН через атаку рф – Зеленський

Україна ініціює скликання засідання Радбезу ООН через атаку рф – Зеленський

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 12:20  •  29827 перегляди

Read in English

Україна ініціює екстрене засідання Ради Безпеки ООН після того, як під час масованої атаки на Україну російський ракетний удар влучив у цивільну інфраструктуру, в тому числі дитячу лікарню.

Україна ініціює скликання засідання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН через російську атаку на цивільну інфраструктуру України, зокрема лікарню  "Охматдит". Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Варшаві, передає УНН.

Україна зараз ініціює скликання надзвичайного засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з російським ударом по цивільній інфраструктурі, включно з дитячою лікарнею"

- сказав Зеленський.

Окрім того, Зеленський прокоментував цинічне звинувачення росії щодо своїх ж ударів по цивільних об'єктах в Україні.

Цинізм знову демонструють виродки з кремля В ТОМУ, ЩО це працювало українське ППО, що це Українське ППО, а не їх розрахований удар… Безперечно ми відповімо цим нелюдам з росії

- зазначив Зеленський.

Удар по "Охматдиту": росіяни назвали це "відповіддю" на атаки по об'єктах енергетики у рф8 липня 2024, 11:17 • 60112 переглядiв

Доповнення

Станом на 15:00 внаслідок ранкової масованої атаки на Україну відомо про 28 загиблих та 112 поранених у Києві, Київської області та на Дніпропетровщині.

Нагадаємо

Під час масованого російського удару по Україні, який відбувся вранці 8 липня, сили ППО збили 30 ракет. росіяни використали ракети повітряного, морського та наземного базування.