Україна готує приєднання держав до підсумкового комюніке Саміту: Зеленський анонсував нові кроки заради миру

Україна готує приєднання держав до підсумкового комюніке Саміту: Зеленський анонсував нові кроки заради миру

Київ  •  УНН

17 червня 2024, 16:22 • 36554 перегляди

Read in English

Президент Зеленський оголосив про нові кроки заради миру, включаючи приєднання держав до підсумкового комюніке Саміту миру та підготовку робочих груп за пунктами Формули миру для конкретних дій з відновлення безпеки.

Президент України Володимир Зеленський анонсував нові кроки заради миру, а саме - приєднання держав до підсумкового комюніке Саміту, передає УНН

Зеленський повідомив, що провів нараду за підсумками Саміту миру та підготовки наших наступних кроків.

"Зараз – жодних пауз. Ми зробили перший відчутний крок до миру – у безпрецедентній єдності країн світу. Це успіх України, що вперше в нашій історії стільки лідерів, держав зібралися заради України та заради миру. Дякую кожному, хто був представлений на Саміті. Але мир – це завжди шлях. Потрібні нові кроки. І вони будуть. І ми вже готуємо. Дякуємо нашій команді. Готуємо приєднання держав до підсумкового комюніке Саміту. Готуємо роботу груп за пунктами Формули миру, щоб держави могли об’єднатися заради чіткої конкретики, тих рішень і планів, тих дій, які реально повертатимуть безпеку", - повідомив Президент України.

Ситуація на всіх напрямках, надходження допомоги та звіт щодо дронів: Зеленський повернувся в Україну і зібрав Ставку17 червня 2024, 15:44 • 31784 перегляди

Нагадаємо

За підсумками Глобального саміту миру у Швейцарії було сформоване Спільне комюніке про основи миру. Його підтримали 80 країн та 4 організації.