Удар рф по "Охматдиту": менше ніж за 3 години українці задонатили 100 мільйонів для дитячої лікарні

Удар рф по "Охматдиту": менше ніж за 3 години українці задонатили 100 мільйонів для дитячої лікарні

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 17:59  •  22661 перегляди

Read in English

Менш ніж за 3 години українці пожертвували 100 мільйонів гривень на допомогу "Охматдиту", найбільшій дитячій лікарні України, після того, як російський ракетний удар зруйнував один корпус і пошкодив ще чотири, поранивши 20 людей, включаючи дітей, і вбивши одного лікаря.

Менше ніж за 3 години українці задонатили на підтримку дитячої лікарні "Охматдит", в яку сьогодні влучила російська ракета, 100 мільйонів гривень. Про це пише УНН з посиланням на платформу UNITED24.

Деталі

Охматдит — найбільша дитяча лікарня в Україні, де щороку лікують понад 20 тисяч дітей з усієї країни. Ракета повністю зруйнувала корпус токсикології та пошкодила ще 4. Постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії (єдиної в країні) 

- розповіли в UNITED24.

Відомо, що внаслідок ранкового удару росіян 20 людей, з них діти, отримали поранення. Також осіб загинуло - одна з них лікарка "Охматдиту".

Ляшко про російський удар по "Охматдиту": понад 40 медпрацівників поранено8 липня 2024, 17:24 • 25601 перегляд

Наразі рятувальники та кияни прості кияни продовжують розбирати завали. Дітей евакуювали в інші лікарні столиці. 

До збору долучились представник бізнесу та прості українці. 

100 мільйонів гривень зібрано! Менше ніж за три години! 

- заявили в UNITED24.

Нагадаємо

Очільник МВС України заявив, що кількість загиблих внаслідок ворожої атаки по Києву зросла до 25. Загалом від російських окупантів загинуло 36 людей.