У Вінниці до 10,5 року засудили чоловіка, який ґвалтував доньку

У Вінниці до 10,5 року засудили чоловіка, який ґвалтував доньку

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 08:00  •  12987 перегляди

Read in English

54-річного жителя Вінниці засуджено до 10 років і 6 місяців позбавлення волі за сексуальне насильство над малолітньою донькою. Чоловіка визнано винним у вчиненні дій сексуального характеру щодо 12-річної дитини.

До 10 років і 6 місяців позбавлення волі засудили вінничанина, який ґвалтував доньку, повідомили у вівторок у Вінницькій обласній прокуратурі, пише УНН.

Деталі

"Вінницький міський суд визнав обґрунтованими доводи прокурора Вінницької окружної прокуратури та визнав винуватим 54-річного жителя міста Вінниці у вчиненні дій сексуального характеру щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, та вчиненні розпусних дій близьким родичем (ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156  КК України)", - ідеться у повідомленні.

Прокурором доведено, що "у 2022 році обвинувачений, перебуваючи наодинці зі своєю малолітньою донькою і користуючись її безпорадністю, вчиняв стосовно неї дії сексуального характеру". На той час потерпілій дівчинці було 12 років.

"Судом чоловіка визнано винним у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень та йому призначено покарання у виді 10 років 6 місяців позбавлення волі", - вказано у повідомленні.

Також його дані будуть внесені до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Згвалтував доньку колишньої співмешканки: на Рівненщині до 7 років засудили чоловіка14 лютого 2024, 13:12 • 20905 переглядiв