У Київській області не має бути шкіл, що працюють повністю дистанційно: Кравченко поставив вимогу перед очільниками районів і громад

У Київській області не має бути шкіл, що працюють повністю дистанційно: Кравченко поставив вимогу перед очільниками районів і громад

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 14:21  •  11311 перегляди

Read in English

До початку навчального року в Київській області капітально відремонтують 8 укриттів у школах. Голова ОВА вимагає, щоб усі школи області перейшли на очне або змішане навчання, інакше громадам загрожують "санкції".

До початку нового навчального року капітально відремонтують 8 укриттів, а до кінця 2024 року заплановано завершити капремонти ще 12 укриттів. У Київській областіне має бути шкіл, що працюють повністю дистанційно. На цьому наголосив голова Київської ОВА Руслан Кравченко і попередив про "санкції" громади, якщо діти з 2 вересня не вийдуть на повноцінне офлайн навчання через відсутність або неготовність укриттів, передає УНН.

"До початку нового навчального року залишилось 24 дні. І саме 24 дні залишилось у громад Київщини, щоб підготувати заклади освіти до навчання дітей в офлайн форматі. Саме про це говорив сьогодні з головами районів та територіальних громад під час наради щодо підготовки закладів освіти до нового 2024/2025 навчального року.Серед ключових акцентів – питання завершення будівництва нових та капремонтів існуючих укриттів в закладах освіти. В деяких громадах є питання щодо темпів будівництва укриттів для шкіл та дитсадків. В першу чергу це стосується Немішаївської, Васильківської, Калинівської та Боярської територіальних громад", - повідомив Кравченко.

Готуються рішення, щоб восени більше дітей змогли навчатись у школах не онлайн - Зеленський1 серпня 2024, 16:51 • 32264 перегляди

За словами голови ОВА, до початку нового навчального року капітально відремонтують 8 укриттів у Бориспільській, Броварській, Білоцерківській, Пірнівській, Бишівській ТГ. А до кінця 2024 року заплановано завершити капремонти ще 12 укриттів: Бориспільська ТГ – 1, Гірська ТГ – 2, Золочівська ТГ – 1, Калитянська ТГ – 2, Іванківська ТГ – 1, Поліська (реконструкція) – 1, Богуславська – 1, Феодосіївська – 1, Броварська – 1, Боярська – 1.

"При підготовці закладів освіти до нового навчального року розпочались та тривають ремонтні роботи в укриттях 107 закладів освіти, з них 25 – капітальні ремонти. Громади обіцяють, що до початку навчального року мають завершитись всі поточні ремонти в укриттях.

Перед очільниками районів і громад поставив чітку вимогу: якщо діти з 2 вересня не заходять на повноцінне офлайн навчання через відсутність або неготовність укриттів – ми забираємо виділену субвенцію і перерозподіляємо її на допомогу тим громадам, які зацікавлені в ефективній і швидкій реалізації проектів", - наголосив Кравченко.

Він зауважив, що у 2023/2024 навчальному році мережа закладів загальної середньої освіти становила 627 шкіл. Із них майже 97% закладів навчалися очно та змішано.

"Першочергове завдання на 2024/2025 навчальний рік – організація навчання 100% закладів за очною та змішаною формою навчання. Час на розкачку закінчився давно – за три тижні осінь. В області не має бути шкіл, що працюють повністю дистанційно!" - резюмував Кравченко.

Українські школярі відстають від освітньої програми на два роки - Лісовий29 липня 2024, 18:16 • 22500 переглядiв