У Чернівцях затримали агента фсб, який шпигував під прикриттям кур'єра служби доставки - СБУ

У Чернівцях затримали агента фсб, який шпигував під прикриттям кур'єра служби доставки - СБУ

Київ  •  УНН

11 липня 2024, 10:19 • 22556 перегляди

Read in English

Служба безпеки України повідомила, що затримала у Чернівцях агента фсб, який шпигував під виглядом кур'єра.

Служба безпеки України повідомила про затримання у Чернівцях агента фсб, який шпигував на Буковині під "прикриттям" кур’єрської доставки, пише УНН.

Деталі

"У результаті спецоперації в обласному центрі затримано агента фсб, який готував координати для вогневого ураження ключових транспортних шляхів", - повідомили у СБУ.

За даними спецслужби, "серед пріоритетних цілей ворога були вузлові станції та залізничні маршрути, якими Сили оборони переправляють важке озброєння та боєприпаси на фронт". Також вказано, що "окупантів цікавили геолокації медустанов, де проходять лікування та реабілітацію українські воїни".

"Діючи "під прикриттям" кур’єра популярного сервісу доставки, агент на власному скутері об’їжджав місцевість, де фіксував потрібні йому об’єкти. Отримані відомості він мав направити своєму російському куратору через особистий чат у месенджері", - повідомили у СБУ.

Служба безпеки, як вказано, зірвала ворожі плани і затримала зловмисника на гарячому, коли він готував агентурний "звіт" до фсб.

За даними слідства, поплічником агресора є місцевий житель, "ідейний прихильник рашизму". "У поле зору окупантів він потрапив через свого знайомого з рф, який співпрацював з фсб", - зазначили у СБУ.

Йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

СБУ: затримали агента фсб, який допомагав рашистам готувати новий наступ на Харківщину16 травня 2024, 07:48 • 23100 переглядiв