Тваринники пропонують виготовляти тушонку з м'яса, ураженого АЧС

Тваринники пропонують виготовляти тушонку з м'яса, ураженого АЧС

Київ  •  УНН

 • 29912 перегляди

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Асоціація тваринників України (АТУ) звернулася до Президента Володимира Зеленського щодо внесення змін до Інструкції з боротьби з африканською чумою свиней для впровадження механізму переробки м'яса з постраждалих від АЧС господарств на тушонку. Про це розповіла голова асоціації Ірина Паламар, передає УНН з посиланням на пресслужбу АТУ.

Паламар уточнила, що сьогодні таку практику використовують у Польщі.

"Ще одним напрямом, який ми хочемо реалізувати в межах угоди про ЗВТ, є експорт до ЄС нашої яловичини, яка є досить конкурентною як за якістю, так і за ціною", — зазначила вона.

Нагадаємо, через АЧС обсяги виробництва свинини в Україні за останні кілька років дуже скоротилися. І сьогодні найбільше свинини наша країна імпортує з Польщі.

Разом з тим, як розповів Сергій Тригубенко, ціни на свинину в Україні зараз вже є вищими, аніж в країнах ЄС.