Шмигаль зустрівся з новим послом Італії: обговорив підтримку України і посилення ППО

Шмигаль зустрівся з новим послом Італії: обговорив підтримку України і посилення ППО

Київ  •  УНН

28 серпня 2024, 08:59  •  34988 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр України провів зустріч з новопризначеним послом Італії. Обговорено підтримку України, фінансову допомогу, посилення ППО, енергетику, інтеграцію в ЄС і НАТО, формулу миру та відновлення.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про зустріч з новопризначеним послом Італії, де обговорили підтримку України, фінансову допомогу, посилення ППО, енергетику, інтеграцію в ЄС і НАТО, формулу миру та відновлення, пише УНН.

Провели зустріч із новопризначеним послом Італії в Україні Карло Формозою. Обговорили питання нашої взаємодії: фінанси, посилення ППО, енергетика, інтеграція в ЄС і НАТО, формула миру, відновлення

- написав Шмигаль у Telegram.

Зі слів Шмигаля, він подякував Італії за всебічну підтримку й особливий фокус на Україні під час головування в G7. "Саме на саміті в Італії лідери G7 ухвалили історичне рішення про передачу 50 млрд доларів доходів від заморожених російських активів. Розраховуємо отримати ці кошти до кінця року", - зазначив очільник уряду.

Прем'єр також подякував за патронат над Одесою та за готовність провести Конференцію з питань відновлення України у 2025 році. "Маємо зосередитись на проєктах розмінування, енергетиці та розвитку логістики", - вказав він.

"Побажав пану послу успішної дипломатичної місії задля розвитку й поглиблення наших двосторонніх відносин", - повідомив Шмигаль.

Україна має на меті відкрити всі розділи переговорів про вступ до ЄС у першому півріччі 2025 року - Шмигаль27 серпня 2024, 09:34 • 16617 переглядiв