Секретна служба США готується використовувати куленепробивне скло для вуличних мітингів Трампа - ЗМІ

Секретна служба США готується використовувати куленепробивне скло для вуличних мітингів Трампа - ЗМІ

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 18:38  •  15078 перегляди

Read in English

Секретна служба США планує оточити трибуну Трампа куленепробивним склом на вуличних мітингах. Це безпрецедентний захід безпеки для колишнього президента після нещодавньої спроби замаху.

Секретна служба США вживає заходів для відновлення колишнім президентом Дональдом Трампом вуличних передвиборчих мітингів, оточивши його трибуну куленепробивним склом. Про це повідомили ABC News численні джерела, передає УНН.

ЗМІ зазначає, що зазвичай цей захід застосовують винятково для чинних президентів, але Секретна служба робить виняток після першої спроби вбивства кандидата в президенти з часів Роберта Кеннеді 1968 року.

Секретна служба відмовилася коментувати використання нею балістичного скла.

Представник кампанії Трампа Стівен Чунг заявив, що кампанія не коментує заходів безпеки, пов'язаних із Трампом.

Секретна служба рекомендувала Трампу припинити проводити вуличні мітинги минулого місяця після того, як озброєний чоловік у Батлері, штат Пенсільванія, вистрілив у нього з даху за 400 футів від сцени, поранивши йому вухо. Унаслідок нападу загинула людина з натовпу.

З 13 липня Трамп провів близько дюжини передвиборчих заходів, усі з яких відбувалися в приміщенні.

Джерела повідомили, що Трамп приватно висловив бажання провести агітацію на відкритому повітрі і запросив гарантії того, що це буде безпечно.

На мітингу на критій арені в Гаррісберзі, штат Пенсільванія, 31 липня Трамп похвалив розмір майданчика, а потім сказав натовпу: "Вони б воліли, щоб ми були на арені. Я не знаю, чому. Але ми не відмовляємося від вуличних мітингів. Знаєте, всі ті люди, яким нам довелося відмовити сьогодні, можуть бути на вуличному мітингу".

За словами джерел, охорона Трампа готується до того, що скляні панелі оточать його з трьох боків, хоча поки що не зрозуміло, коли це почнеться.

«Використання Секретною службою скла UpArmored навколо колишнього президента Трампа - ще один крок до забезпечення безпеки кампанії», - сказав кореспондент ABC News Дон Міхалек, відставний старший агент Секретної служби. «Це не просто шматок скла, а велике, громіздке і важке броньоване скло, яке потребуватиме великих логістичних можливостей, зазвичай зарезервованих для масштабних вуличних заходів».

Зазвичай балістичне скло перевозять на борту військового вантажного літака. У випадку Трампа Секретна служба замовляє зберігання кількох комплектів по всій країні, щоб їх можна було доставити туди, де це необхідно, повідомили джерела.

Колишня директорка Секретної служби Кім Чітл після стрілянини в Батлері посилила охорону Трампа, віцепрезидента Камали Гарріс та їхніх напарників. Інші особи, які перебувають під захистом, такі як другий джентльмен Даг Емхофф, також отримали посилений захист, повідомили джерела.