Розкриті рецепти топових коктейлів з полуницею, які подаються в столичних ресторанах
Київ • УНН
КИЇВ. 5 червня. УНН. Журнал "VOGUE Ukraine" поділився рецептами топових коктейлів з полуницею, які подаються в столичних ресторанах і барах, передає УНН з посиланням на матеріал видання.
"Полуничний Белліні", Італійська редакція
Складові:
• Ігристе вино - 100 мл
• Свіжа полуниця - 5-8 шт
• Цукровий сироп - 20 мл
• Лимонний фреш - 10 мл
• Базилікова піна - 30 мл
Спосіб приготування:
1. Заздалегідь підготовлене пюре зі свіжої полуниці помістити в шейкер, додати цукровий сироп і свіжовичавлений лимонний фреш і трохи збити вміст в шейкері.
2. Далі засипати кубики льоду і додати 1/2 частину ігристого, від зазначеного обсягу в рецепті.
3. За допомогою барного стрейнера і другої половини шейкера охолодити коктейль методом Throwing (не більше 5 переливань).
4. Потім перелити готовий коктейль в заздалегідь охолоджений келих, додати решту 50 мл ігристого вина і покрити напій піною зі стиглого ананаса і ароматного базиліка.
"Піна Цитрат"
• Ксантан - 1 г
• Фреш ананас - 2 г
• Свіжий ананас - 300 г (2 кільця)
• Базилік - 10 листків
Перебити в блендері. Залити в сифон і заправити сифон газом NO2.
"Россіні в Парижі", Citronelle
Складові:
• Шампанське - 70 мл
• Полуниця - 8 шт
• Лимонний фреш - 10 мл
• Цукровий сироп - 20 мл
• Краш крижаний - ¾
Спосіб приготування:
1. Полуницю промити під проточною водою і просушити.
2. Перемолоти ягоди в блендері і в самому кінці додати в них лимонний фреш і цукровий сироп.
3. "Россіні" готується за методом shake & strain. У шейкер засипають крупноколотий лід, потім - в співвідношенні 1: 2 - полуничне пюре і шампанське або ігристе вино. Суміш потрібно акуратно струсити до повного охолодження. Готовий коктейль вилити в келих для шампанського і прикрасити свіжою полуницею.
"Liquid Coral", Parovoz Speak Easy
Складові:
• Горілка Ketel One - 30 мл
• Лікер Bols Yoghurt - 30 мл
• Сироп ваніль - 10 мл
• Полуниця - 4 середні ягоди
• Лимонний фреш - 20 мл
• Гарнір: лист базиліка, мелений перець
Спосіб приготування:
1. Готується за методом shake & strain.
2. Додати в шейкер горілку, лікер, сироп і лимонний фреш.
3. Туди ж помістити свіжу полуницю і добре розім'яти мадлером або качалкою.
4. Наповнити шейкер льодом на 3/4.
5. Інтенсивно збовтати 10 секунд.
6. Готовий коктейль вилити в келих на лід, проціджуючи через сито.
7. Прикрасити листком базиліка і свіжомеленою перцем.
PS Для приготування в домашніх умовах шейкер можна замінити будь-який ємністю, схожою на термокружку, термос або банку. Головне - щоб щільно закривалася. Лікер Bols Yoghurt можна замінити на грецький йогурт.
"Россіні", Прага
Складові:
• Ігристе вино Проссеко брют - 125 мл
• Полуниця - 2 шт
• Пюре зі свіжої полуниці - 25 мл
Спосіб приготування:
1. Россіні готується за методом bild - прямо в келиху. Починається цей процес з приготування полуничного пюре.
2. Добірну полуницю промити під проточною водою і просушити.
3. Перемолоти ягоди в блендері і в самому кінці додати до них трохи цукрового сиропу.
4. Важливі деталі. Тому вибираємо найкрасивіший келих-флюте, наливаємо полуничне пюре, після чого акуратно додаємо холодне ігристе вино.
5. Перемішати барною ложкою до однорідного стану.
6. Доповнити свіжою полуницею, загорнутою в банановий лист.
Нагадаємо, що бренд Koktebel представив в Україні вже готові коктейлі в пляшці. Зокрема, мова про популярний німецький аперитив Spritz, звивисту іспанську Sangria. А також про легкий винний італійський напій Fragolino.