Розкриті рецепти топових коктейлів з полуницею, які подаються в столичних ресторанах

Розкриті рецепти топових коктейлів з полуницею, які подаються в столичних ресторанах

Київ  •  УНН

 • 32847 перегляди

КИЇВ. 5 червня. УНН. Журнал "VOGUE Ukraine" поділився рецептами топових коктейлів з полуницею, які подаються в столичних ресторанах і барах, передає УНН з посиланням на матеріал видання.

"Полуничний Белліні", Італійська редакція

Складові:

• Ігристе вино - 100 мл

• Свіжа полуниця - 5-8 шт

• Цукровий сироп - 20 мл

• Лимонний фреш - 10 мл

• Базилікова піна - 30 мл

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь підготовлене пюре зі свіжої полуниці помістити в шейкер, додати цукровий сироп і свіжовичавлений лимонний фреш і трохи збити вміст в шейкері.

2. Далі засипати кубики льоду і додати 1/2 частину ігристого, від зазначеного обсягу в рецепті.

3. За допомогою барного стрейнера і другої половини шейкера охолодити коктейль методом Throwing (не більше 5 переливань).

4. Потім перелити готовий коктейль в заздалегідь охолоджений келих, додати решту 50 мл ігристого вина і покрити напій піною зі стиглого ананаса і ароматного базиліка.

"Піна Цитрат"

• Ксантан - 1 г

• Фреш ананас - 2 г

• Свіжий ананас - 300 г (2 кільця)

• Базилік - 10 листків

Перебити в блендері. Залити в сифон і заправити сифон газом NO2.

"Россіні в Парижі", Citronelle

Складові:

• Шампанське - 70 мл

• Полуниця - 8 шт

• Лимонний фреш - 10 мл

• Цукровий сироп - 20 мл

• Краш крижаний - ¾

Спосіб приготування:

1. Полуницю промити під проточною водою і просушити.

2. Перемолоти ягоди в блендері і в самому кінці додати в них лимонний фреш і цукровий сироп.

3. "Россіні" готується за методом shake & strain. У шейкер засипають крупноколотий лід, потім - в співвідношенні 1: 2 - полуничне пюре і шампанське або ігристе вино. Суміш потрібно акуратно струсити до повного охолодження. Готовий коктейль вилити в келих для шампанського і прикрасити свіжою полуницею.

"Liquid Coral", Parovoz Speak Easy

Складові:

• Горілка Ketel One - 30 мл

• Лікер Bols Yoghurt - 30 мл

• Сироп ваніль - 10 мл

• Полуниця - 4 середні ягоди

• Лимонний фреш - 20 мл

• Гарнір: лист базиліка, мелений перець

Спосіб приготування:

1. Готується за методом shake & strain.

2. Додати в шейкер горілку, лікер, сироп і лимонний фреш.

3. Туди ж помістити свіжу полуницю і добре розім'яти мадлером або качалкою.

4. Наповнити шейкер льодом на 3/4.

5. Інтенсивно збовтати 10 секунд.

6. Готовий коктейль вилити в келих на лід, проціджуючи через сито.

7. Прикрасити листком базиліка і свіжомеленою перцем.

PS Для приготування в домашніх умовах шейкер можна замінити будь-який ємністю, схожою на термокружку, термос або банку. Головне - щоб щільно закривалася. Лікер Bols Yoghurt можна замінити на грецький йогурт.

"Россіні", Прага

Складові:

• Ігристе вино Проссеко брют - 125 мл

• Полуниця - 2 шт

• Пюре зі свіжої полуниці - 25 мл

Спосіб приготування:

1. Россіні готується за методом bild - прямо в келиху. Починається цей процес з приготування полуничного пюре.

2. Добірну полуницю промити під проточною водою і просушити.

3. Перемолоти ягоди в блендері і в самому кінці додати до них трохи цукрового сиропу.

4. Важливі деталі. Тому вибираємо найкрасивіший келих-флюте, наливаємо полуничне пюре, після чого акуратно додаємо холодне ігристе вино.

5. Перемішати барною ложкою до однорідного стану.

6. Доповнити свіжою полуницею, загорнутою в банановий лист.

Нагадаємо, що бренд Koktebel представив в Україні вже готові коктейлі в пляшці. Зокрема, мова про популярний німецький аперитив Spritz, звивисту іспанську Sangria. А також про легкий винний італійський напій Fragolino.