Реакція рф на події на курщині повільна і розсіяна - головком сил НАТО в Європі

Реакція рф на події на курщині повільна і розсіяна - головком сил НАТО в Європі

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 12:55  •  23454 перегляди

Read in English

Головнокомандувач сил НАТО в Європі заявив, що реакція росії на події в курській області повільна і розсіяна.

росія досі намагається сформувати реакцію на події у курській області, поки що ця реакція була повільною і розсіяною. Про це сказав головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі під час події Ради з міжнародних відносин (CFR) 15 серпня, пише УНН з посиланням на "Голос Америки".

Деталі

З його слів, "росія досі збирає докупи реакцію".

Така реакція росії, на думку Каволі, пов’язана з кількома факторами. По-перше, це відсутність розуміння, хто мусить бути відповідальним за бойові дії всередині росії, по-друге, відсутність вивільнених військ, які рф може залучити проти операції на курщині.

"Поки що це була тільки доволі повільна і розсіяна реакція. Частково це тому, що росія не встановлює, хто має повноваження. Міністерство оборони відповідальне за воєнні дії всередині України, але ж не всередині росії, правильно? Тобто це мало б бути Міністерство внутрішніх справ", - проаналізував Каволі.

"По-друге, у росії немає вільних сил, які вона може перекинути туди. Рівень залученості та частки російських наземних сил, які знаходяться в Україні, дуже суттєвий", – сказав головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі.

Каволі наголосив, що підрозділи, які залишилися в росії та можуть протистояти подібній проблемі – військові строкової служби, яким в теорії та юридично заборонено воювати в Україні. Відповідно, ідеться не про ті бойові одиниці, від яких можна очікувати найшвидшої реакції.

Британська розвідка: росія стягує війська на курщину і посилює оборону регіону16 серпня 2024, 12:33 • 29918 переглядiв

Головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі підкреслив, що російська влада перекинула в курський регіон багато повітряних сил, але невідомо, скільки наземних сил буде залучено, і який ефект це матиме.

"Деякі підрозділи прибули зі сходу України, щоб вести бій. Очевидно, їм віддадуть перевагу, порівняно із підрозділами з інших місць. Думаю, що росії доведеться ухвалювати рішення з їх сторони щодо часу та щодо наявності військ", – вказав Каволі.

Також, відповідаючи на запитання про стан української армії, Каволі відзначив що всупереч викликам, які поставали перед українськими збройними силами, він був вражений інноваціями, які Україна продемонструвала у військовому, технічному та тактичному плані. При цьому він підкреслив швидку та тверду реакцію союзників у підтримці оборони України.

ЗСУ створили військову комендатуру на підконтрольній території курщини - Сирський15 серпня 2024, 12:04 • 37610 переглядiв