Рада Європи засудила погрози рф журналістам за репортажі з курщини

Рада Європи засудила погрози рф журналістам за репортажі з курщини

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 13:46  •  14899 перегляди

Read in English

Рада Європи засудила погрози рф іноземним журналістам, які висвітлювали події в курській області. фсб рф відкрила кримінальні справи проти репортерів з Італії, США та України.

Рада Європи відреагувала на порушені в росії  кримінальні справи проти журналістів  італійського телеканалу RAI, американського телеканалу CNN та кореспонентів із України. Про це УНН повідомляє із посиланням на Deutsche Welle.

Деталі 

"Залякування" іноземних журналістів з боку рф "рівносильне цензурі і спрямоване на те, щоб перешкодити громадській думці отримувати інформацію про поточні операції", -  ідеться в заяві на платформі Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів. 

Як вказали автори заяви, репортерам також погрожували вбивством прихильники політики кремля.  

В Раді Європи попросили  відповідні органи "швидко і ретельно розслідувати погрози", а також, за необхідності, надати захист працівникам ЗМІ.

Контекст 

Федеральна служба безпеки (фсб) рф відкрила справу щодо журналістів з Італії через їхній репортаж із Суджі курської області рф, яка зараз контролюється військами України.

Також фсб рф порушило кримінальні справи проти американського журналіста CNN і двох українських журналісток, які знімали репортажі з курської області.