У рф відкрили кримінальні справи проти українських журналісток і кореспондента CNN за репортажі із Суджі

У рф відкрили кримінальні справи проти українських журналісток і кореспондента CNN за репортажі із Суджі

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 12:18  •  15698 перегляди

Read in English

ФСБ росії порушила кримінальні справи проти американського і двох українських журналістів за незаконний перетин кордону і зйомки в Курській області. Їх оголосять у міжнародний розшук, також заведено справу на італійських журналістів.

ФСБ Росії порушено кримінальні справи проти американського журналіста CNN і двох українських журналісток, які знімали репортажі з курської області рф, де проводять операцію ЗСУ. Їх звинувачують у незаконному перетині кордону рф, передає УНН.

Федеральна служба безпеки російської федерації порушила і розслідує кримінальні справи стосовно американського журналіста Ніка Волша та українських кореспондентів Олесі Боровик ("Ми-Україна")  і Діани Буцко (hromadske).

рф звинувачує їх у тому, що вони "незаконно перетнули державний кордон російської федерації і здійснили відеозйомки в районі н.п. Суджа Курської області".

"Найближчим часом їх буде оголошено в міжнародний розшук", - повідомляє ФСБ.

Доповнення

Федеральна служба безпеки (ФСБ) рф відкрила справу щодо журналістів з Італії через їхній репортаж із Суджі курської області рф, яка зараз контролюється військами України.

Днями італійський телеканал Rai 1 опублікував власний репортаж із Суджі Курської області рф, що наразі контролюються військами України. У зв'язку з цим москва викликала до МЗС посла Італії.

Сюжет із підконтрольної Україні території курської області записали і українські журналісти.