"Потрібно виїжджати якомога швидше": у Мирнограді два мікрорайони закрили на в’їзд через небезпеку - МВА

"Потрібно виїжджати якомога швидше": у Мирнограді два мікрорайони закрили на в’їзд через небезпеку - МВА

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 06:41  •  17593 перегляди

Read in English

У Мирнограді закрили на в'їзд два мікрорайони через наближення лінії фронту. Влада евакуює сім'ї з дітьми, з 26 серпня зачинять продуктові магазини, у найближчих до фронту районах припинено електропостачання.

Два мікрорайони міста Мирноград Донецької області наразі закрили на в’їзд через наближення лінії фронту. 26 серпня у місті зачинять продуктові магазини. У найближчих до фронту припинено електропостачання.  Влада намагається якнайшвидше евакуювати сім'ї з дітьми. Про це розповіла заступниця очільника Мирноградської міської військової адміністрації Тетяна Ситник у коментарі "Суспільне Донбас", передає УНН

Ситуація така, що потрібно виїжджати якомога швидше, тому що вже у два райони нашого міста — район "5/6" і мікрорайон "Західний" — уже не пускають: тільки є вивіз. Вже туди люди не в’їжджають. І вивозимо ми вже людей і дітей капсулами

- повідомила Ситник.

5 серпня у місті оголосили примусову евакуацію родин із дітьми.

За словами представниці МВА, влада за допомогою поліції та рятувальників намагається якнайшвидше евакуювати родини з дітьми.

Якщо родина евакуюється не самостійно, то ми організовуємо транспортом, який є у громаді, підвіз до евакопунктів в місті Покровську. Але деякі навіть ховають від нас дітей. Ми намагаємось їх шукати

- розповіла Ситник. 

Станом на 20 серпня, в Мирнограді, лишалось 493 неповнолітніх. Як вказала Ситник, на день в середньому виїжджають пів сотні родин, це близько 120 дітей.

У місті закрили ЦНАП, відділення пенсійного фонду, зачинились банки. Крім того, з понеділка не працюватимуть продуктові крамниці.

Два найближчі райони до лінії фронту — "5/6" та "Західний" — наразі без електрики. В іншій частині міста електропостачання є, вода — також, за звичним містянам графіком.

Ще три населених пункти, що входять до громади — Рівне, Червоний Лиман, Сухецьке — від фронту далі. Втім й там вже планують оголосили евакуацію неповнолітніх у примусовий спосіб, розповіла Ситник.

Як відбувається евакуація у Покровську на тлі посилених обстрілів рф - розповів представник Нацполіції20 серпня 2024, 09:03 • 17119 переглядiв