Подоляк: Монголія має затримати Путіна, але навряд чи це зробить

Подоляк: Монголія має затримати Путіна, але навряд чи це зробить

Київ  •  УНН

31 серпня 2024, 20:03  •  19753 перегляди

Read in English

Радник голови ОП прокоментував візит Путіна до Монголії, яка зобов'язана арештувати його за ордером МКС. Подоляк вважає, що Монголія не виконає свій обов'язок, а Путін хоче показати, що "немає жодних правил".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону "Єдині новини".прокоментував ймовірність арешту російського диктатора Володимира Путіна в Монголії за ордером, виданим Міжнародним кримінальним судом (МКС) за геноцид українських дітей, передає УНН

Деталі 

"Є ордер за геноцид дітей України. Ви повинні його затримати. Чи сидітиме він, чи буде він за це відповідати — це вже будуть судові органи з’ясовувати. Монголія має його затримати. Чи буде вона це робити? Швидше за все, ні. Для цього і візит Путіна, щоб показати — що мовляв „немає жодних правил, немає МКС і немає Римського статуту". Оце хоче зробити Путін", — заявив Подоляк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Кремль анонсував візит Путіна до Монголії на 3 вересня, хоча Монголія, як учасниця МКС з 2000 року та країна, що ратифікувала Римський статут у 2003 році, зобов’язана виконувати рішення суду. Відповідно до цих зобов’язань, Монголія повинна заарештувати Путіна за ордером, виданим 17 березня 2023 року.

Однак 30 серпня агентство Bloomberg, з посиланням на джерела, повідомило, що уряд Монголії запевнив Росію, що не арештує Путіна. Того ж дня Міністерство закордонних справ України закликало Монголію виконати свій міжнародний обов’язок і передати Путіна до МКС.

Генпрокурор Костін закликав Монголію арештувати путіна за ордером МКС30 серпня 2024, 16:18 • 20146 переглядiв