Переломи ребер та тупа травма грудної клітки: стала відома причина смерті полоненого "азовця" Іщенка

Переломи ребер та тупа травма грудної клітки: стала відома причина смерті полоненого "азовця" Іщенка

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 11:15  •  39914 перегляди

Read in English

Олександр Іщенко, військовополонений бригади 'Азов', помер у російському полоні через тупу травму грудної клітки. Заступник командира бригади закликав світову спільноту звернути увагу на порушення Женевської конвенції.

Український військовополонений бригади "Азов" Олександр Іщенко помер у російському полоні через тупу травму грудної клітки. Про це розповів заступник командира бригади Святослав Паламар у Facebook, передає УНН.

Деталі

Зі згоди дружини покійного Іщенка, військовий опублікував документ за результатами судово-медичної експертизи, де встановили, що Іщенко помер внаслідок шоку, зумовленого множинними переломами ребер і закритою тупою травмою грудної клітки.

ImageImage

Це не просто ще одне цинічне порушення росіянами Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Це удар по людській честі й гідності, по міжнародному праву, по тим принципам та цінностям, які ми відстоюємо на фронті. (...) Про цей випадок мають знати всі: від США до Китаю. Вбивства українських військовополонених мають стати темою номер один у світових ЗМІ та на порядку денному міжнародних організацій

- заявив Паламар. 

Доповнення

31 липня стало відомо, що в російському Ростові-на-Дону помер один із полонених українських військовослужбовців полку "Азов" Олександр Іщенко. Того дня Іщенка не доставили із СІЗО на судове засідання, а його адвокат повідомив суду, що військовий помер.

За словами омбудсмена Дмитра Лубінця, який поспілкувався з донькою військового, чоловік помер ще за 9 днів до того.

У зв'язку з цим Уповноважений ВР з прав людини надіслав листи до Міжнародного комітету Червоного Хреста, ООН та уповноваженої з прав людини в РФ, аби дізнатись офіційну причину смерті.