Обрання запобіжного заходу нардепу Ніколаєнку: суд оголосив перерву

Обрання запобіжного заходу нардепу Ніколаєнку: суд оголосив перерву

Київ  •  УНН

7 листопада 2023, 12:23  •  70990 перегляди

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Печерський районний суд Києва оголосив перерву в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату Андрію Ніколаєнку, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП на Житомирщині, передає кореспондент УНН.

Цитата

«З приводу дати судового засідання – дата буде завтра. Узгодимо із учасниками. У судовому засіданні оголошується перерва», - сказала суддя.

Деталі

Також суддя зобов'язала подати прокурора відео з камер спостережень.

Ніколаєнко під час судового засідання заявив, що його хочуть взяти на поруки понад 20 народних депутатів.

До зали суду Ніколаєнка прийшли підтримати, зокрема: ексголова СБУ Валентин Наливайченко, нардеп Вадим Івченко, нардеп і ексголова ВР Дмитро Разумков, народна депутатка Оксана Дмитрієва, банкір і військовослужбовець Андрій Оністрат.

Прокурор наполягає на арешті без застави для Ніколаєнка.

Окрім того, на сьогоднішньому засіданні прокурор заявив, що швидкість автомобіля, на якому рухався нардеп Ніколаєнко, була близько 146 км/год. Це не остаточний варіант, проте сторона обвинувачення стверджує, що це мінімальна швидкість, яку наразі можливо встановити.

Сторона захисту стверджує, що Ніколаєнко не міг їхати з такою високою швидкістю, тому що перед ним їхав Mercedes, який, за словами адвоката, знизив швидкість приблизно до 80-90 км/год.

Доповнення

Вранці 3 листопада у Житомирській області у ДТП на трасі Київ – Чоп загинула 18-річна дівчина.

Учасником ДТП став народний депутат Андрій Ніколаєнко, який пізніше сам підтвердив інформацію про аварію, додавши, що був тверезим та не порушував закон.

Розслідуванням правопорушення займається ДБР.