Нідерланди передають Україні 28 амфібійних бронетранспортерів Viking

Нідерланди передають Україні 28 амфібійних бронетранспортерів Viking

Київ  •  УНН

31 серпня 2024, 20:33  •  14755 перегляди

Read in English

Міністр оборони Нідерландів повідомив про передачу Україні 28 амфібійних бронетранспортерів BvS 10 Viking. Це доповнює попередню поставку 36 таких машин, зміцнюючи оборонні можливості України в умовах війни.

Влада Нідерландів надає українським військовим ще 28 дволанкових амфібійних гусеничних бронетранспортерів BvS 10 Viking. Про це повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс у соцмережі Х, передає УНН.

Деталі

"Україна вкрай потребує нашої допомоги у боротьбі з російським агресором. Нідерланди передають 28 гусеничних машин Viking. Корпус морської піхоти підготував для цього українських військових", — написав Брекелманс.

Він також підкреслив, що підтримка України з боку Нідерландів триватиме, щоб утримувати Росію на відстані.

Контекст
Угрудні минулого року Велика Британія в рамках "Коаліції з морського потенціалу" заявила про надання Україні 20 амфібій BvS 10 Viking. Українські військові вже отримали 36 таких машин від Нідерландів, і нова поставка продовжує зміцнювати оборонні можливості України в умовах війни.

Нідерланди дозволяють Україні використовувати F-16 для ударів по росії, але за однієї умови 29 серпня 2024, 11:14 • 28233 перегляди