Невідомі поширюють фейки про обстріл Рівненської АЕС та підвищений рівень радіації - Центр протидії дезінформації

Невідомі поширюють фейки про обстріл Рівненської АЕС та підвищений рівень радіації - Центр протидії дезінформації

Київ  •  УНН

16 вересня 2024, 12:32  •  23038 перегляди

Read in English

Центр протидії дезінформації попередив про розсилку фейкових листів від імені ДСНС про ракетний обстріл Рівненської АЕС. Листи містять неправдиву інформацію про підвищений рівень радіації та інструкції з евакуації.

Українці почали отримувати фейкові листви на електронну пошту від ДСНС, про нібито ракетний обстріл Рівненської АЕС, який спричинив підвищений рівень радіації. Про це попередили у Центрі протидії дезінформації при РНБО, передає УНН.

Деталі

Аналітики вказують, що у фейкових листах йдеться про ракетний обстріл Рівненської АЕС, який спричинив підвищений рівень радіації.

У документах також вказуються інструкції щодо евакуації та посилання на сумнівні ресурси.

ДСНС не розсилала подібних повідомлень, а пошти структури не були зламані. Ймовірно, ці листи розсилалися через поштові скриньки-двійники та є частиною російської інформаційної атаки з метою посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них

- резюмували в ЦПД.

Українцям, які отримали подібний лист, радять позначити його як спам та в жодному разі не переходити за вказаними посиланнями.

росіяни створюють фейкові копії Координаційного штабу: рідних військовополонених попередили про шахраїв10 вересня 2024, 18:01 • 30778 переглядiв

Якщо ви все ж перейшли за посиланням, зверніться до Кіберполіції

- підсумували в Центрі протидії дезінформації при РНБО

Нагадаємо

Заступниця міністра оборони України попередила про фейкові додатки Резерв+, через які росіяни намагаються збирати персональні дані українців.

Користувачів закликають користуватися лише офіційним сайтом reserveplus.mod.gov.ua та перевіряти розробника, яким має бути Міноборони України.