Не тільки Х-101: ворог може споряджати касетними суббоєприпасами й інші типи ракет

Не тільки Х-101: ворог може споряджати касетними суббоєприпасами й інші типи ракет

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 14:49  •  12116 перегляди

Read in English

росія може споряджати касетними суббоєприпасами не лише Х-101, а й інші типи ракет, зокрема Х-59 та 9М723. Касетні боєприпаси мають форму куль або циліндрів і можуть завдавати значної шкоди на великій території.

Для ударів по Україні росіяни можуть споряджати касетними суббоєприпасами не тільки Х-101, але й інші типи ракет. Про це пише Defence Express, повідомляє УНН.

Зокрема, йдеться про те, що касетна бойова частина використовується у керованих ракетах типу Х-59.  

Також видання зазначає, що у касетному спорядженні виготовляється ракета 9М723 від ОТРК "Іскандер". Також є інформація про плани створити касетну бойову частину для ракет типу Х-32.

Defence Express підкреслює, що для згаданих типів ракет касетні субббоєприпаси виготовляються у формі куль або циліндрів, і додатково можуть мати парашути або стрічки для стабілізації.

Нагадаємо

В одному з лісопарків Києва на місці падіння ворожої крилатої ракети Х-101 виявили 60 касетних суббоєприпасів, які не здетонували.

Додатково

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз розповіли, що у попередніх зразках ракет типу Х-101 бойова частина – вкладна, фугасного типу.

Касетна бойова частина Х-101 візуально має вигляд металевих куль або усічених циліндрів діаметром близько 10 сантиметрів, кожна із яким містить вибухову частину. Навіть у випадку збиття ракети такі суббоєприпаси можуть завдавати шкоди та значних уражень на великій території.