НБУ спростовує чутки про ліміти по картках, що дорівнюватимуть доходу

НБУ спростовує чутки про ліміти по картках, що дорівнюватимуть доходу

Київ  •  УНН

9 вересня 2024, 11:58  •  11651 перегляди

Read in English

Національний банк України заперечує інформацію про плани встановлення додаткових обмежень на рахунки клієнтів банків. НБУ наголошує, що банки продовжують діяти в межах чинного законодавства.

Національний банк України заперечує інформацію про плани встановлення додаткових обмежень на рахунки клієнтів банків, пише УНН.

Деталі

"Національний банк України наразі не планує встановлювати будь-які додаткові обмеження за рахунками банківських клієнтів", - заявили у НБУ у Telegram. 

Як зазначили у регуляторі, банки, платіжні та фінансові установи "продовжують діяти та здійснювати належну перевірку своїх клієнтів виключно в межах законодавства з питань фінансового моніторингу та вимог НБУ". 

Сьогодні медіа та телеграм-канали поширюють недостовірну інформацію про те, що НБУ нібито "хоче встановити ліміти, що дорівнюватимуть доходу клієнтів банків і якщо обороти будуть вищими від зазначеної суми доходу, то рахунки блокуватимуть". Ця інформація не відповідає дійсності!

- наголосили у заяві у НБУ.

150 тис. грн на місяць: НБУ тимчасово встановлює ліміт на перекази "з карти на карту" з жовтня27 серпня 2024, 10:57 • 19076 переглядiв