"Нанесло суттєвий удар по репутації рф, а конкретно путіна": політолог оцінив політичні наслідки подій в курській області

"Нанесло суттєвий удар по репутації рф, а конкретно путіна": політолог оцінив політичні наслідки подій в курській області

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 10:54  •  52318 перегляди

Read in English

Захід ЗСУ на територію рф нанесло суттєвий удар по репутації путіна та показало недієздатність російської влади. Це може вплинути на позиції України на майбутньому Саміті миру та ставлення партнерів до "червоних ліній" рф.

Захід Збройних сил України на територію росії, а саме в курську область, нанесло  суттєвий удар по репутації рф, а конкретно російського диктатора владіміра путіна. Події в курській області несуть внутрішньополітичний наслідок для росії, а також вже показали партнерам України, що жодних "червоних ліній", про які говорить путін, не існує. Таку думку в коментарі УНН висловив політолог Ігор Рейтерович.

Деталі

Політичний наслідок станом на сьогодні полягає в тому, що, по-перше - нанесено суттєвий удар по репутації рф, а конкретно путіна, який каже, що все під контролем, росія перебуває на "злеті" і готова завершувати війну на вигідних для себе умовах. А тут виявляється, що мова може йти не тільки про завершення війни, а і вони частину своєї території достатньо велику не контролюють. Це показало недієздатність російської владної вертикалі, відсутність будь-якої комунікації на місцевому рівні і наявність суттєвих розбіжностей між регіонами рф. Ці історії, які ми зараз бачимо, біженців хочуть переселяти на території тимчасово окуповані України, а їх не дуже хочуть бачити на території рф. Це також буде мати якісь далекоглядні наслідки

- сказав Рейтерович.

росія планує переселити біженців з курської області до окупованої частини Запоріжжя13 серпня 2024, 13:59 • 35135 переглядiв

Він зазначає, що події в курській області стануть сигналом партнерам України, що жодних "червоних ліній" фактично не існує.

"Погрози росії - це тільки погрози на папері, або десь в публічній площині і жодного сенсу в цих обмеженнях, які були накладені на Україну на використання західної зброї, насправді не існує. Ще один наслідок - сигнал країнам, які є партнерами (росії - ред.) або країнами, які нейтрально ставляться до російсько-української війни, про те, що розповіді путіна про повний контроль над ситуацією далекі від реальності. росія нічого не контролює, принаймні в тому форматі, про які вона говорить", - додав Рейтерович.

Експерт розповів, які політичні та військові цілі переслідує прорив у курській області8 серпня 2024, 11:44 • 53195 переглядiв

Також, за його словами, події в курській області несуть внутрішньополітичний наслідок для росії.

"Я думаю, що якась частина економічної еліти після цих подій дуже сильно задумалася над перспективами майбутнього, тому що їм пообіцяли, що ситуація буде вирішена, війна скоро закінчиться, але по факту виходить по іншому. Тому вони або впадуть в подальшу депресію, апатію, або вони власне будуть робити певні кроки, щоб сприяти завершенню війни на будь-яких умовах, щоб вона скоріше закінчилася. Це явно буде йти врозріз із тією позицією, яку займає путін", - додає політолог.

Пошук та знищення противника у Суджі завершено – Сирський14 серпня 2024, 11:03 • 30844 перегляди

В мережі з'явилися повідомлення, що найближче оточення вимагає путіна залишити пост президента, але Рейтерович зазначає, що про це може йти мова.

"Це схоже на якусь певну конспірологію. В цьому контексті якоїсь прямої загрози владі путіна на сьогодні немає. Але те, що значна частина його оточення точно розчарувалася в перспективах і тому, що він обіцяє це факт. І це було помітно добре під час засідань, де вони сиділи із кам’яними обличчями. Я думаю їхні дії, їх реакція, і бажання працювати на росію суттєво зменшилися. В цьому контексті це дуже такий значний наслідок, який буде ще розвиватися далі в просторі і часі. Ми тільки на початку. Оскільки не вийде швидко витіснити наші війська, які створили там санітарну зону, то кожен день ці події будуть бити по режиму путіна і по потенціалу політичної, економічної еліти, яка може не сильно активно виконувати, що він буде говорити", - додав політолог.

Окрім того, Рейтерович оцінив вплив подій на території рф на майбутній Саміт миру.

"Можуть повпливати в тому плані, що Україна тепер буде мати інші переговорні позиції, вони дещо посиляться. Ми можемо цим користуватися. Як ми будемо цим користуватися поки сказати складно. Треба подивитися, як далі воно буде йти", - резюмував політолог.

ЗСУ контролюють близько тисячі квадратних кілометрів території рф - Сирський 12 серпня 2024, 15:36 • 108890 переглядiв