На території Житомирської області можуть залишатися касетні суббоєприпаси, які не вибухнули під час ранкового ворожого ракетного удару - ОВА

На території Житомирської області можуть залишатися касетні суббоєприпаси, які не вибухнули під час ранкового ворожого ракетного удару - ОВА

Київ  •  УНН

26 серпня 2024, 14:45  •  27515 перегляди

Read in English

Голова Житомирської ОВА попередив про можливу наявність касетних боєприпасів після ранкового ракетного удару 26 серпня. росія використала модернізовані ракети "Х-101" з касетними та осколково-фугасними бойовими частинами.

Після ранкового удару 26 серпня на території Житомирської області можуть залишатися касетні суббоєприпаси, якими були споряджені російські крилаті ракети. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко, пише УНН.

Деталі

"За інформацією спеціальних служб, сьогодні під час масованої ракетної атаки ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною. Наразі є вірогідність того, що касетні елементи можуть бути поза межами атакованих об'єктів.

У випадку, якщо ви або ваші діти чи знайомі натрапили на предмет схожий на той, що зображений на фото, ні в якому разу не наближайтесь до нього та не торкайтесь його. Одразу викликайте поліцію чи ДСНС", - написав Бунечко.

Нагадаємо

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін повідомив, що росія 26 серпня нанесла удар по Україні ракетами "Х-101"! Із двома типами бойових частин.

"Встановлено використання росіянами модернізованих ракет "Х-101" із двома бойовими частинами – касетною та осколково-фугасною. Маркування на цих ракетах свідчить про їх виробництво у II-III кварталах 2024 року", - розповів Олександр Рувін.