На Сумщині вимушено зупинили роботу коридору для виїзду з окупації: як виїхати із захоплених територій

На Сумщині вимушено зупинили роботу коридору для виїзду з окупації: як виїхати із захоплених територій

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 10:33  •  23164 перегляди

Read in English

Через російські обстріли тимчасово закрито гуманітарний коридор Колотилівка-Покровка на Сумщині. Українцям радять користуватися коридором через білорусько-український кордон для виїзду з окупованих територій.

На Сумщині через російські обстріли вимушено призупинили роботу гуманітарного коридору Колотилівка — Покровка. Проте для виїзду з ТОТ українці можуть скористатись коридором через білорусько-український кордон. Про це заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, передає УНН.

Деталі

На Сумському напрямку зараз загострення. Армія РФ обстрілює наші території. Станом на сьогодні гуманітарний коридор "Колотіловка-Покровка" тимчасово закритий. За словами наших військових, це щонайменше на 10 днів. Далі побачимо, що буде

- заявила міністерка в ефірі телемарафону.

Водночас вона нагадала, що продовжує діяти гуманітарний коридор з Білоруссю "Мокрани-Доманове". Ним вона порадила скористатися українцям, які хочуть виїхати з окупованих територій. 

Користуючись нагодою, звертаюся до людей: якщо ви не можете перетнути кордон у пункті пропуску Колотилівка — Покровка, то їдьте через Білорусь. Якщо потрібно, звертайтеся до Мінреінтеграції за номером 1548, ми допоможемо

- підкреслює Верещук. 

Доповнення

Декілька днів тому волонтерка пункту допомоги "Атмосфера" заявила, що пункт пропуску "Колотилівка-Покровка" на кордоні з росією закрили. 

Нагадаємо

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх заявив, що росіяни скинули за добу 52 КАБи на чотири прикордонні райони регіону.