На набережну в Цюріху викинувся кашалот? Активісти влаштували вражаючу інсталяцію

На набережну в Цюріху викинувся кашалот? Активісти влаштували вражаючу інсталяцію

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 16:23  •  11337 перегляди

Read in English

Асоціація Kyma привезла 16-метрового кашалота на набережну Цюріхського озера. Акція має на меті привернути увагу до захисту морів та показати, що навіть країни без виходу до моря впливають на екологію океанів.

Асоціація охорони моря Kyma, що базується в Цюріху, разом із бельгійським колективом художників Captain Boomer і Zurich Theaterspektakel привезли до озера в місті кашалота з метою привернення уваги для більшого захисту моря. Про це йдеться на сторінці організаторів в Instagram, передає УНН.

"Сьогодні (в понеділок - ред.) вранці кашалот опинився на мілині на набережній Цюріха. Звичайно це постанова, адже кашалоти живуть не в Цюріхському озері, а в світовому океані. Разом з бельгійським артистичним колективом ми привезли кита до Цюріха та надсилаємо потужний сигнал для більшого захисту моря", - йдеться в дописі організаторів акції.

Також зазначається, що організовуючи акції, організатори передали повідомлення: морський захист також впливає на таку країну, яка не має виходу до моря, як Швейцарія.

Видання NZZ повідомляє, що кашалот лежить на набережній озера біля Цюріхського району Утоквай.

Кліматичні активісти облили фарбою Бранденбурзькі ворота у Берліні17 вересня 2023, 23:29 • 228013 переглядiв

"Близько шістнадцяти метрів завдовжки і з запахом риби, який посилюється до полудня. Чоловіки в білих захисних костюмах облаштували імпровізовану лабораторію. Деякі регулярно обприскують кита зі шланга. Також відбирають проби, обмірюють та знімають тушу. Коли тварині видаляли один із зубів, з рота текла червона рідина", - додає видання.

Морський біолог з організації Kyma Сільвія Фрей заявила, що інсталяція символічно показує, що Швейцарія повинна зробити свій внесок у захист морів, тому що, незважаючи на очисні споруди, хімікати та мікропластики, які ми використовуємо, закінчуються у річках і з ним аж до моря. Крім того, Швейцарія також сприяє глобальному потеплінню, яке негативно впливає на океани та їх мешканців.

Екоактивісти облили супом "Джоконду" в Луврі28 січня 2024, 12:12 • 35200 переглядiв

Також видання додало, що кашалот залишиться лежати до вечора середи, а в поліції підтвердили, що видали дозвіл на організацію акції.