На Кубі ураган "Оскар" забрав життя шести людей

На Кубі ураган "Оскар" забрав життя шести людей

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 02:39 • 17340 перегляди

Read in English

Ураган "Оскар" на Кубі призвів до загибелі щонайменше шести осіб та значних руйнувань. Стихія ослабла до тропічного шторму, але загроза повеней і зсувів зберігається на тлі триваючого відключення електроенергії.

На Кубі внаслідок урагану "Оскар" загинули щонайменше шестеро людей. Про це повідомляє Центр спостереження за ураганами США, передає УНН.

Деталі

Ураган розпочався на острові в понеділок, але незабаром після виходу на сушу послабшав до тропічного шторму. Рано вранці у вівторок президент Куби Мігель Діас-Канель підтвердив інформацію про жертви.

Серйозні руйнування були зафіксовані в східній провінції Гуантамо, де стихія завдала значної шкоди інфраструктурі. Попри ослаблення урагану, Центр спостереження за ураганами США попередив про ризик небезпечних повеней і зсувів, спричинених сильними дощами.

Крім того, в країні триває загальнонаціональне відключення електроенергії, яке розпочалося в п'ятницю через збій на найбільшій електростанції. Як повідомила міська енергетична компанія, електрику вдалося відновити для майже 90% споживачів у Гавані, але багато районів залишаються знеструмленими.

Ураган "Оскар" ослаб до рівня тропічного шторму, проте на Кубі зафіксовано серйозні руйнування - ЗМІ21 жовтня 2024, 08:16 • 12389 переглядiв