лавров заявив про "загрози" для росії з боку Заходу: в Держдепі США відреагували

лавров заявив про "загрози" для росії з боку Заходу: в Держдепі США відреагували

Київ  •  УНН

17 липня 2024, 07:26  •  27428 перегляди

Read in English

Міністр закордонних справ росії сергій лавров поскаржився на нібито "загрози" росії з боку Заходу, в той час як речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що росія вбачає загрозу в тому, що на її кордонах функціонує демократія, заперечивши будь-яку військову загрозу для рф до її вторгнення в Україну.

Міністр закордонних справ росії сергій лавров поскаржився  на нібито "загрози" для росії з боку Заходу. Речник Держдепу Метью Міллер на брифінгу 16 липня заявив, що рф бачить загрозу в тому, що на її кордонах функціонує демократія.  Про це повідомляє УНН.

Як пишуть російські ЗМІ, в під час засідання Радбезу ООН 16 липня лавров закликав "усунути першопричини української кризи, врегулювання якої повинно передбачати зняття з росії погроз, що виходять від Заходу".

лавров також нагадав про "умови встановлення стійкого миру в Україні, які запропонував президент росіїі володимир путін". Крім того, заявив, що адміністрація США "помиляється щодо нової глобальної війни, в якій постраждають не тільки країни Європи, а й Сполучені Штати".

Своєю чергою Держдепу США Метью Міллер відповів, що в Європі немає нікого, хто б погрожував росії.

 Немає нікого в Європі, хто б погрожував росії до вторгнення в Україну - або вторгнення в Україну у 2014 році, або повномасштабного вторгнення у 2022 році. росія, схоже, бачить загрозу в тому, що на її кордонах функціонує демократія. І це просто неправомірна точка зору. Військової загрози не було. Ніхто не погрожував захопити російську територію, захопити російську землю

- заявив Міллер.

За його словами, Вашингтон продовжуватиме працювати з українськими партнерами над тим, як дипломатія може привести до остаточного завершення війни "справедливим миром - не просто миром, а справедливим і міцним миром".

"Ми вважаємо, що Україна має бути в авангарді будь-якої дипломатії, спрямованої на припинення війни, тому що вона є жертвою цієї агресії. Це їхня територія окупована. Це їхні люди були вбиті і продовжують страждати внаслідок війни, яку вони не починали, але від якої вони страждають, і, по суті, страждають уже 10 років. Звісно, це не просто війна, яка почалася в лютому 2022 року. Тому важливо, щоб Україна сама визначала, яким буде її майбутнє, і ми будемо підтримувати її всіма можливими способами",  - додав Міллер.

лавров зустрівся із Сіярто у США: говорили про ситуацію навколо України17 липня 2024, 05:56 • 36314 переглядiв