Київводоканал скидатиме артезіанську воду у висохле озеро Синє

Київводоканал скидатиме артезіанську воду у висохле озеро Синє

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 13:09  •  14358 перегляди

Read in English

У серпні Київводоканал проводитиме планову промивку резервуарів на станції "Виноградар-1". Чиста артезіанська вода буде скидатися в висохле озеро Синє, що є безпечним для навколишнього середовища.

У столиці в серпні вібдудуться планові роботи на насосній станції "Виноградар-1". Під час промивки резервуарів чиста артезіанська вода буде скидатися в висохле озеро Синє, що у Подільському районі Києва. Про це повідомило КП "Плесо", передає УНН.

"За даними ПАТ "АК "Київводоканал", згідно з річним графіком, на насосній водопровідній станції "Виноградар-1" буде проводитись промивка резервуарів чистої води", - йдеться у повідомленні "Плесо".

Роботи проводитимуться з 7 по 14 серпня включно.

Під час них, як повідомляється, буде здійснено скид чистої артезіанської води в озеро Синє.

В "Плесо" вказали, що артезіанська вода проходить через природні фільтри землі, тому є чистою та безпечною для навколишнього середовища.

Так вказали, що артезіанська вода, що буде скидатися в озеро, не містить шкідливих домішок та відповідає всім санітарним нормам.

Крім того, промивка резервуарів чистої води, як повідомляється, є стандартною процедурою, яка дозволяє забезпечувати належне функціонування насосної станції та підтримку якості водопостачання. Скид води є частиною цієї процедури.

В КП "Плесо" нагадали, що п’ять разів оголошували про проведення процедури відкритих торгів (тендеру) щодо реалізації заходів з розчистки водойми. Проте кожного разу тендер був відмінений або через неспроможність учасників якісно підготувати документи, або через подання пропозицій, що перевищували встановлений ліміт фінансування.

У "Плесо" запевнили, що продовжуватимуть працювати над реалізацією проєкту з відновлення озера Синє і найближчим часом оголосять новий тендер.

У Києві чоловік під час прогулянки виявив мінометну міну7 серпня 2024, 12:20 • 20512 переглядiв