Кожен українець споживає близько 11 кг свинини на рік - аналітики
Київ • УНН
КИЇВ. 16 липня. УНН. В Україні щорічний обсяг споживання свинини становить 10,9 кг на душу населення. Про це свідчать дані аналітичного відділу Ради з питань експорту продовольства (UFEB), передає УНН.
"Обсяг споживання свинини на душу населення в Україні становить 10,9 кг у рік", - йдеться у повідомленні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське свинарство на межі зникнення
Уточнюється, що за популярністю свинина поступається курятині. Щорічний обсяг споживання цього продукту становить до 20 кг на особу.
"Зазвичай такий розподіл споживчих вподобань пояснюється ціновою доступністю та легкістю в приготуванні", - пишуть аналітики.
При цьому, до прикладу в країнах Азії попит на свинину є домінуючим – 12,28 кг на особу на рік, тоді як середнє споживання курятини знаходиться в межах 9,3 – 9,5 кг на особу на рік, розповіли в UFEB.
Як писав УНН, за словами депутата Сергія Тригубенка, свинина в Україні коштує дорожче, аніж у країнах ЄС.
Експерти пов'язують таку негативну динаміку, зокрема, і з вірусом АЧС, який продовжує вражати вітчизняні фермерські господарства.
Крім того, сьогодні українці їдять у тричі менше свинини, аніж мешканці ЄС.