Хусити вдруге атакували контейнеровоз Groton в Аденській затоці

Хусити вдруге атакували контейнеровоз Groton в Аденській затоці

Київ  •  УНН

1 вересня 2024, 01:31  •  17611 перегляди

Read in English

Єменські хусити запустили дві ракети по контейнеровозу Groton в Аденській затоці. Це друга атака на судно за місяць, що підкреслює нестабільність і ризики для морського судноплавства в регіоні.

У п’ятницю, 30 серпня, єменські хусити вдруге за місяць здійснили ракетний удар по контейнеровозу Groton, який рухався в Аденській затоці. Про це повідомляє ABC News, пише УНН.

Деталі

За даними Управління морських торговельних операцій Великої Британії (UKMTO), хусити запустили дві ракети, які вибухнули в безпосередній близькості від судна, приблизно за 240 кілометрів на схід від Адена. Екіпаж не постраждав, і контейнеровоз продовжив рух за маршрутом.

У суботу, 31 серпня, Об'єднаний центр морської інформації ВМС США підтвердив, що об'єктом атаки став контейнеровоз Groton під прапором Ліберії. Це вже друга атака на судно з боку хуситів у серпні. Під час першого інциденту ракета влучила в судно трохи вище ватерлінії, завдавши незначних пошкоджень.

Напади на судна в цьому регіоні підкреслюють нестабільність і ризики для морського судноплавства в Аденській затоці, що потребує посиленої міжнародної уваги для забезпечення безпеки в регіоні.

Хусити дозволили відбуксирувати палаючий танкер MV Sounion у Червоному морі28 серпня 2024, 22:56 • 113886 переглядiв