ХАМАС заявив, що має достатньо ресурсів, щоб продовжувати війну з Ізраїлем

ХАМАС заявив, що має достатньо ресурсів, щоб продовжувати війну з Ізраїлем

Київ  •  УНН

15 вересня 2024, 15:21  •  16129 перегляди

Read in English

Представник ХАМАСу Усама Хамдан заявив, що угруповання має ресурси для продовження війни з Ізраїлем. Він також критикував США за недостатній тиск на Ізраїль та прокоментував ракетну атаку хуситів.

Високопоставлений представник ХАМАСу Усама Хамдан заявив, що угруповання, попри втрати за понад 11 місяців війни в Газі, має достатньо ресурсів, щоб продовжувати війну з Ізраїлем. Про це повідомляє The Times of Israel, пише УНН.

Опір має високу здатність тривати, - заявив він. - Були мученики, були жертви... але натомість відбулося накопичення досвіду і залучення нових поколінь до опору,

- заявив Хамдан.

Він зазначив, що ХАМАС хоче "спільного палестинського правління" в Газі, як тільки війна закінчиться на обложеній території.

Крім того, він додав, що США роблять недостатньо для того, щоб змусити Ізраїль піти на поступки, які могли б сприяти перемир'ю у цій війні.

Американська адміністрація не чинить достатнього або належного тиску на ізраїльську сторону. Швидше вона намагається виправдати ухилення ізраїльської сторони від виконання будь-яких зобов'язань,

- підкреслив Хамдан.

Також він зауважив, що сьогоднішня ракетна атака хуситів, спрямована на центральну частину Ізраїлю, продемонструвала межі здатності Ізраїлю захищатися.

"Це послання всьому регіону, що Ізраїль не має імунітету, - наголосив Хамдан. - Навіть ізраїльські можливості мають межі, і можливість розвитку дій опору проти сіоністського утворення є серйозною і реальною можливістю, а не фантазією".

Нагадаємо

Міністерство охорони здоров'я ХАМАС повідомило про 41 206 загиблих у Газі з початку війни. За останню добу загинуло 24 особи, а загальна кількість поранених сягнула 95 337.