Інтеграція української залізниці до ЄС: підписано меморандум

Інтеграція української залізниці до ЄС: підписано меморандум

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 14:09  •  22212 перегляди

Read in English

Міністерство інфраструктури України підписало меморандум з Європейським залізничним агентством. Документ передбачає співпрацю у гармонізації залізничних систем та долучення України до єдиного європейського залізничного простору.

У межах інтеграції української залізниці до ЄС підписано меморандум з Європейським залізничним агентством (ERA), повідомило у четвер Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, пише УНН.

Деталі

"Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підписало Меморандум із Європейським залізничним агентством, який передбачає співпрацю у сфері технічної гармонізації залізничних систем ЄС та України", - ідеться у повідомленні.

Домовленості, серед іншого, включають експертну та технічну підтримку для міністерства у питанні долучення України до єдиного європейського залізничного простору.

Обидві сторони зобов’язались працювати у напрямку гармонізації стандартів та нормативно-правових актів у сфері безпеки на залізничному транспорті, інтероперабельності (операційної сумісності) залізниць.

Меморандум також передбачає створення керівного комітету, який визначатиме пріоритети та поетапні плани для досягнення загальних цілей сторін.

"Розвиток української залізниці є однією з передумов повноцінної транспортної інтеграції до ЄС. Фактично, європейська інтеграція української залізниці – це один із найбільших блоків транспортної євроінтеграції України. Переконаний, що за підтримки ERA ми зможемо працювати разом, щоб адаптувати українську залізницю до європейських стандартів, як фізично, так і з точки зору нормативно-правового регулювання", – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Більше поїздів та місць: Україна та Польща домовилися розвивати залізничне сполучення26 липня 2024, 10:29 • 22077 переглядiв