"Йдуть стабілізаційні дії": Третя штурма про контратаку на Харківщині

"Йдуть стабілізаційні дії": Третя штурма про контратаку на Харківщині

Київ  •  УНН

23 серпня 2024, 08:44  •  24383 перегляди

Read in English

Пресофіцер 3 ОШБр повідомив про стабілізаційні дії на Харківщині після успішної контратаки. Знищено позиції та логістику російської 20-ї армії рф, зірвано їх плани наступу.

Пресофіцер 3 ОШБр Олександр Бородін розповів, що наразі на Харківщині тривають стабілізаційні дії. За його словами, досить серйозно знищені позиції і логістика російської 20-ї армії. Про це він сказав в ефірі "Радіо Свобода", передає УНН

Наразі йдуть стабілізаційні дії. У нас в цілому вже закріплення проведенні. тобто досить стабільна ситуація. Одни із наших успіхів - це те, що ми змогли утримати від подальших планів і можливість розвитку штурмових дій з боку російської 20-ї армії 

-заявив Олександр Бородін. 

За його словами,  військові 20-тої армія рф, ймовірно, хотіли наступати в бік Макіївки, з іншого боку вони могли передавати особовий склад на інші напрямки фронту по всій країні. 

"Наразі вони (російські війська - ред.) займаються тим, що намагаються відновити якісь частини позицій, побудувати нову лінію оборони. Тому це вкрай важливо з військової точки зору.<... Знищення сил і засобів і порушення планів часто буває більш важливим успіхом, ніж звільнення територій", - сказав Бородін. 

На запитання, чи пов’язана операція із операцією ЗСУ в курській області, він відповів, що це "синхронний успіх". 

Нагадаємо

22 серпня у Третій штурмові заявили, що почали наступальну операцію на Харківщині. Військові вже взяли під контроль батальйонний район оборони окупантів та просунулись углиб фронту на майже два кілометри квадратних.