Філіппіни постійно розгортатимуть судна на спірній мілині Сабіна

Філіппіни постійно розгортатимуть судна на спірній мілині Сабіна

Київ  •  УНН

16 вересня 2024, 02:49  •  17025 перегляди

Read in English

Філіппінська берегова охорона планує постійно розгортати судна на спірній мілині Сабіна в Південно-Китайському морі. Рішення прийнято після повернення корабля PCG Teresa Magbanua, який 5 місяців моніторив активність Китаю в цьому районі.

Філіппіни постійно розгортатимуть судна на спірній мілині Сабіна в Південно-Китайському морі. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Філіппінська берегова охорона оголосила про плани постійного розгортання суден на спірній мілині Сабіна в Південно-Китайському морі. Це рішення було озвучене після того, як філіппінський корабель PCG Teresa Magbanua повернувся в порт після п’ятимісячного моніторингу в цьому районі.

Судно було направлено на мілину Сабіна в квітні для відстеження підозрілої активності Китаю з меліорації землі в цьому спірному районі. Відповідно до заяв філіппінської сторони, судно повернулося в порт у неділю.

Філіппіни і Китай провели "відверті і щирі" переговори щодо територіальних суперечок в Південно-Китайському морі12 вересня 2024, 10:54 • 11820 переглядiв