ФІФА планує внести футзал і пляжний футбол до програми Олімпійських ігор

ФІФА планує внести футзал і пляжний футбол до програми Олімпійських ігор

Київ  •  УНН

4 жовтня 2024, 21:02  •  5522 перегляди

Read in English

ФІФА планує запропонувати МОК додати футзал та пляжний футбол до програми літніх Олімпіад. Також пропонується збільшити кількість жіночих футбольних збірних на Олімпіаді з 12 до 16.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) запропонує Міжнародному олімпійському комітету (МОК) додати футзал та пляжний футбол до програми літніх Олімпійських ігор. Про це йдеться у документі ФІФА на офіційному сайті про стратегічні цілі на 2023-2027 роки, пише УНН.

З огляду на рівень участі у всьому світі, FIFA запропонує, щоб футзал і пляжний футбол розглядалися як окремі футбольні дисципліни на майбутніх Олімпійських іграх

- йдеться у повідомленні.

Окрім цього, ФІФА запропонувала збільшити кількість жіночих футбольних збірних на Олімпіаді – з 12 до 16. З таким форматом виступають на Іграх чоловічі збірні.

Також повідомляється, що МОК уже впровадив новий формат клубного чемпіонату світу-2025 і Міжконтинентальний кубок замість старого формату клубного ЧС.

Остаточне рішення залишається за МОК, однак коли саме комітет розгляне запропоновані зміни від ФІФА – наразі невідомо.

Суд ЄС: правила трансферів ФІФА порушують закон про вільне пересування працівників4 жовтня 2024, 10:20 • 11628 переглядiв