Чим більше військової присутності рф буде знищено в прикордонні, то ближче буде мир – Зеленський

Чим більше військової присутності рф буде знищено в прикордонні, то ближче буде мир – Зеленський

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 17:36  •  22843 перегляди

Read in English

Президент Зеленський заявив про важливість знищення російської військової присутності в прикордонних районах. Він наголосив на необхідності об'єднаних дій та повного використання досягнень України.

Окрема увага приділяється Курській області, а отже, – захисту всіх прикордонних громад поруч. Що більше російської військової присутності буде знищено в прикордонні, то ближче буде мир для України та справжня безпека. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає УНН.

"Зараз усім нам в Україні потрібно діяти так само об’єднано та ефективно, як це було і в перші тижні й місяці цієї війни, коли Україна перехопила ініціативу та почала повертати ситуацію в інтересах нашої держави. Зараз ми зробили так само – ми знову довели, що в будь-якій ситуації ми, українці здатні досягати своїх завдань, здатні захищати свої інтереси та свою незалежність",- сказав Зеленський.

Він наголосив, що потрібно на сто відсотків використати досягнення.

"Так і буде. Зберігаємо увагу до кожного напрямку захисту нашої держави. До всіх фронтових напрямків. Донеччина – Покровський, Торецький, Краматорський. Харківщина. Південь. Окрема увага – Курській області, а отже, – захисту всіх наших прикордонних громад поруч. Що більше російської військової присутності буде знищено в прикордонні, то ближче буде мир для нашої держави та справжня безпека. Російська держава повинна відповідати за те, що вона наробила. І вона відповідає", - зазначив Зеленський.

Доповнення

Зеленський повідомляв, що попри складні, інтенсивні бої, просування українських Сил на Курщині триває, обмінний фонд для України поповнюється. Під контролем України 74 населені пункти.

Зеленський повідомляв, що в результаті операції українських військових в курській області рф  сотні російських військових здалися в полон.