Чотирьом посадовцям Дніпровської міськради повідомили про підозру у розтраті понад 10 млн грн на закупівлях для тероборони

Чотирьом посадовцям Дніпровської міськради повідомили про підозру у розтраті понад 10 млн грн на закупівлях для тероборони

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 10:42  •  11577 перегляди

Read in English

Детективи БЕБ повідомили про підозру 4 посадовцям Дніпровської міськради у розтраті понад 10 млн грн на закупівлях для тероборони. Встановлено завищення цін на 25% при закупівлі військового обладнання.

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили чотирьом службовим особам Дніпровської міської ради про підозру у розтраті понад 10 млн гривень, які були виділені на фінансування програми тероборони Дніпра на 2022-2026 роки. Про це повідомили в БЕБ, передає УНН.

За даними БЕБ, директор одного із Департаментів міськради зорганізував організовану групу, до складу якої увійшли його підлеглі начальники управлінь та заступниця одного з відділів.

Під час виконання затвердженої програми по територіальній обороні вони здійснювали закупівлю військового обладнання та інших товарно-матеріальних цінностей (монокуляри нічного бачення, тепловізори, електричні побутові прилади, вироби з текстилю, меблі, генератори, механізоване обладнання тощо) за завідомо умисно завищеними цінами, вказали в БЕБ.

Сума наразі встановлених збитків бюджету складає понад 10 млн грн.

Так один із тендерів на закупівлю приладів нічного бачення та тепловізорів вартістю 20 млн грн був оголошений без відповідного аналізу ринку. Переможцем було обрано єдину компанію, що брала участь у тендері, з якою було укладено відповідний договір. Проаналізувавши цей тендер, детективи встановили, що постачальник закупив прилади нічного бачення та тепловізори в іншої компанії з націнкою понад 5,3 млн грн. Тобто ціну завищили орієнтовно на 25%.

Чотирьом службовим особам Дніпровської міської ради повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2, ч. 3, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Суд обрав їм запобіжний захід у виді застави розміром 2 млн грн, пособникам – домашній арешт у нічний час.

Досудове розслідування триває.

Трьом посадовцям Дніпровської міськради повідомлено про підозру через мільйонні збитки під час ремонту укриттів30 липня 2024, 11:10 • 15424 перегляди