Через "Дію" вже забронювали від мобілізації понад 160 тисяч працівників

Через "Дію" вже забронювали від мобілізації понад 160 тисяч працівників

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 15:44  •  23246 перегляди

Read in English

Критичні підприємства забронювали від мобілізації понад 160 тисяч співробітників через «Дію». Це забезпечує стабільне функціонування важливих галузей та підтримку економіки країни.

Завдяки "Дії" вже критичні підприємства забронювали від мобілізації вже понад 160 тисяч співробітників. Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі

Критичні підприємства забронювали через Дію вже 160+ тисяч працівників. Бронювання гарантує, що найважливіші виробництва не зупиняться через нестачу кваліфікованих кадрів

- заявив Федоров. 

Він підкреслив, що це  означає стабільне постачання енергії, медичних послуг, а також дронів та всього необхідного для нашої оборони. 

Міністр наголосив, що саме критичні підприємства забезпечують функціонування країни. Завдяки заброньованим працівникам підприємства працюють, створюють нові робочі місця й сплачують податки. Ті самі податки, з яких фінансується армія. 

Бронювання на порталі Дія доступне вже місяць. Замість того щоб тижнями збирати папери та бігати по кабінетах, керівник критично важливого підприємства робить кілька кліків на порталі Дія — і подає заявку на бронювання працівників. (...) Зараз сервіс доступний для критично важливих підприємств, далі працюватимемо над розширенням категорій

- підсумував Федоров. 

Нагадаємо

У застосунку Резерв+ додано можливість перевірки статусу бронювання для працівників критично важливих підприємств. Заброньовані громадяни отримуватимуть push-повідомлення та зможуть оновити свій електронний військово-обліковий документ.