Британський підприємець Майк Лінч зник після аварії яхти біля Сицилії

Британський підприємець Майк Лінч зник після аварії яхти біля Сицилії

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 22:50  •  7664 перегляди

Read in English

Яхта з 22 людьми на борту затонула під час шторму біля берегів Сицилії. Серед 6 зниклих безвісти - британський технологічний підприємець Майк Лінч та ще троє громадян Великобританії.

Британський технологічний підприємець Майк Лінч є одним з кількох людей, які вважаються зниклими безвісти після того, як розкішна яхта затонула біля берегів Сицилії, пише The Wall Street Journal, посилаючись на італійську владу, передає УНН.

Деталі

Італійська берегова охорона повідомила, що шість осіб досі вважаються зниклими безвісти, серед яких Лінч і ще троє громадян Великої Британії. Загалом на борту судна перебувало 22 людини під час того, як воно потрапило в сильну грозу в понеділок.

Людина, яка знайома із ситуацією, зазначила, що дружина Лінча Анджела Бакарес була серед тих, кому вдалося врятуватися.

Водночас капітан човна, який врятував людей, Карстен Борнер, розповів телеканалу RAI, що "яхта перекинулася на бік та затонула протягом декількох хвилин. Все сталося за дуже короткий час".

"Після того, як шторм закінчився, ми помітили, що яхта позаду нас зникла", - зауважив він.

У виданні наголосили, що яхта Bayesian, яка зареєстрована у Великій Британії, йшла поблизу північного узбережжя італійського острова біля столиці Палермо.

Людина, яка знайома з цим питанням, повідомила, що яхта, швидше за все, належала Лінчу.

"У 1990-х роках Лінч заснував компанію Autonomy, яка в 2011 році була куплена американською технологічною компанією Hewlett-Packard за 11 мільярдів доларів.  У 2018 році уряд США звинуватив Лінча в шахрайстві після того, як Hewlett-Packard списала 8,8 мільярда доларів, пов'язаних з цією угодою, і заявила, що її обдурили, змусивши переплатити через те, що, за її словами, було навмисно завищеною фінансовою звітністю", - розповіли у WSJ.

Розкішна яхта затонула біля берегів Флориди, двох людей врятували28 травня 2024, 06:31 • 22284 перегляди