Банки в червні видали іпотечних кредитів на 1 млрд гривень: в НБУ розповіли, в яких регіонах найбільше

Банки в червні видали іпотечних кредитів на 1 млрд гривень: в НБУ розповіли, в яких регіонах найбільше

Київ  •  УНН

28 серпня 2024, 17:59  •  11942 перегляди

Read in English

Українські банки видали 607 іпотечних кредитів на 1 млрд грн у червні, що на 41,4% менше, ніж у травні. Найбільше кредитів видано в Києві та області - 51% від загального обсягу.

Українські банки в червні видали 607 іпотечних кредитів на загальну суму 1 млрд гривень, що на 41,4% менше, ніж у травні. Найбільше кредитів було видано в Києві та Київській області, що становить 51% від загального обсягу. Про це повідомляє Національний банк України, передає УНН.

Деталі

Згідно опитування банків про іпотечне кредитування, в червні банки видали 607 іпотечних кредитів на загальну суму 1 млрд гривень, що на 41,4% менше, ніж у травні, але на 34,3% більше, ніж у червні минулого року.

Зазначається, що про видачу нової іпотеки в червні поінформували 11 банків, що кредитували придбання житла. Більшість угод, як і раніше, укладалися на вторинному ринку нерухомості;

"Рушієм іпотечного сегмента залишається пільгове кредитування в межах програми "єОселя" (майже всі кредити у червні надано в межах цієї програми)", - додали в НБУ.

Також середньозважена ефективна ставка за іпотечними кредитами в червні другий місяць поспіль залишилася на рівні 7,6% річних.

В НБУ також розповіли, у яких регіонах видано найбільше кредитів у червні:

  • в Києві та Київській області (274 договори на загальну суму 517,8 млн гривень, що становить 51% від загального обсягу);
  • у Львівській області (29 договорів на 63 млн гривень);
  • у Дніпропетровській області (32 договори на 42 млн гривень);
  • у Вінницькій області (26 договорів на 41 млн гривень).

Нагадаємо

Українці продовжують надавати перевагу безготівковим розрахункам за допомогою платіжних карток. За перше півріччя 2024 року понад 94% усіх операцій з картками були безготівковими, а їх частка за сумою склала 64,5% від загальної суми операцій.