Аварія яхти біля Сицилії: рятувальники знайшли тіла всіх жертв, пошукову операцію завершено

Аварія яхти біля Сицилії: рятувальники знайшли тіла всіх жертв, пошукову операцію завершено

Київ  •  УНН

23 серпня 2024, 17:07  •  11722 перегляди

Read in English

Італійські водолази виявили тіло 18-річної Ханни Лінч, завершивши пошукову операцію. Внаслідок аварії яхти "Байєсіанець" загинуло 7 осіб, включаючи мільярдера Майка Лінча, 15 людей врятовано.

У п'ятницю, 23 серпня, італійські водолази дістали тіло Ханни, 18-річної доньки британського технічного магната Майка Лінча, яка затонула на яхті разом з батьком. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Виданні відзначає, що Ханна - була останньою людиною, зниклою безвісти після того, цього тижня затонула яхта її сім'ї. Таким чином рятувально-пошукову операцію завершено.

Отже, внаслідок інциденту загинуло семеро осіб, зокрема й сам мільярдер Майк Лінч. Також вдалось врятувати 15 людей, зокрема дружину Лінча та капітана яхти. 

У Reuters додають, що із завершенням рятувальної операції, увага переключилася на офіційне розслідування катастрофи.

Корабельна аварія на Сицилії: пошуки 6 зниклих відновлено після подолання завалів20 серпня 2024, 10:14 • 12188 переглядiв

Прокуратура Терміні-Імерезе, яку очолює Амброджо Картозіо, розглядає можливі звинувачення в аварії корабля з необережності та множинному вбивстві

- повідомили Reuters судові джерела.

Зазначається, що правоохоронці допитали капітана яхти та решту врятованих - ніхто з них публічно не прокоментував, як саме затонув корабель.

Доповнення

Тіло Ханни Лінч було виявлено в п'ятницю водолазами, які очищували затоплене судно протягом останніх п'яти днів.

П'ять інших загиблих пасажирів були знайдені в середу та четвер, а тіло єдиного члена екіпажу, який загинув, шеф-кухаря Рекальдо Томаса, було знайдено в понеділок.

Нагадаємо

Яхта "Байєсіанець", 56-метрова яхта під британським прапором, затонула в ніч із неділі на понеділок біля узбережжя Портічелло, прибережного міста приблизно за 15 кілометрів на схід від Палермо. На борту яхти перебували дванадцять пасажирів і десять членів екіпажу - переважно британці.