Арахамія пояснив, чому законопроєкт про мобілізацію відправили на доопрацювання

Арахамія пояснив, чому законопроєкт про мобілізацію відправили на доопрацювання

Київ  •  УНН

12 січня 2024, 21:20  •  108974 перегляди

Read in English

Арахамія оголосив про повернення законопроекту про мобілізацію на доопрацювання, посилаючись на проблеми з недостатньою підготовкою та призовом осіб з інвалідністю третьої групи.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що законопроєкт про мобілізацію відправили на доопрацювання. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

"Ми багато отримуємо історій, коли людину мобілізували, він навчився нібито, має пройдений курс, а потім виявляється, що вони одну гранату кинули й більше немає ніяких навичок. Так ми не будемо більше пропускати", - зазначив він.

Урядовий законопроект про мобілізацію повертають на доопрацювання - Арахамія11 січня 2024, 11:22 • 24813 переглядiв

Доопрацювати необхідно питання мобілізації транспорту у ФОП та призов людей з інвалідністю третьої групи. 

"Ми сказали, що такого не може бути. Ми сказали про людей з інвалідністю - ми не допустимо того, щоб інваліди 3 групи могли йти до призову, тому що там багато людей, які не мають одного з органів, чи хворі на туберкульоз. Навіщо це в армії?" - додав нардеп.

Крім того, Комітет розгляне питання що стосується надсилання повісток електронною поштою, оскільки за ухиляння передбачена кримінальна відповідальність, а можливості підтвердити факт неотримання повістки немає. 

Законопроект про мобілізацію: у СН спростували інформацію про рішення повернути документ Кабміну10 січня 2024, 19:54 • 25213 переглядiв