zgvaltovani-rosiyanami-bizhenki-zmusheni-povertatisya-v-ukrayinu-schob-zrobiti-abort-yevrodeputati-zaklikayut-rozshiriti-prava-ukrayinkam

Зґвалтовані росіянами біженки змушені повертатися в Україну, щоб зробити аборт: євродепутати закликають розширити права жінок

 • 9770542 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Євродепутати закликають на законодавчому рівні зобов’язати всі країни-члени ЄС надавати українським біженкам право на захист сексуального й репродуктивного здоров’я, зокрема тим, хто став жертвами зґвалтувань з боку росіян. Про це повідомляє DW, пише УНН.

Цитата

"ЄС не робить все від нього залежне, щоб допомогти цим жінкам, які не мають повного доступу до послуг у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я. У Польщі та Угорщині вони не мають змоги зробити аборт, і змушені повертатися в Україну, де це є легальним", - сказала іспанська євродепутатка від групи лібералів Марія Сораї Родрігез Рамос.

Деталі

Проблему захисту сексуального й репродуктивного здоров’я українських біженок євродепутати обговорили під час дебатів, які пройшли увечері у вівторок, 17 жовтня, у Страсбурзі.

Згідно зі звітами громадських та міжнародних організацій, російські військові скоїли в Україні безліч злочинів щодо жінок, серед яких є і сексуальне насильство. Через особливості законодавства деяких європейських країн постраждалі жінки змушені повертатися в охоплену війною Україну, щоб отримати доступ до гінекологічних медичних послуг або зробити аборт.

Тому євродепутати закликали євроінституції "вголос заявити, що доступ до сексуальних і репродуктивних прав - життєва необхідність, аби це почули у всіх країнах-членах ЄС".

Нагадаємо

Як повідомляв УНН, українські біженки повертаються додому, щоб отримати допомогу у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я, оскільки їхні можливості обмежені в Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині, а інші шукають незаконних рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біженці з України покращили ситуацію на євроринку праці - єврокомісар

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі