zelenskyi-zidzvonyvsia-z-makronom-obhovoryly-nastupnyi-viiskovyi-paket-dopomohy-vid-frantsii

Зеленський зідзвонився з Макроном: обговорили наступний військовий пакет допомоги від Франції

 • 25627 переглядiв

Президент Володимир Зеленський повідомив у четвер, що провів переговори з французьким колегою Еммануелем Макроном, під час яких сторони обговорили оборонні потреби України, зокрема наступний військовий пакет допомоги від Франції, інформує УНН

Деталі 

Зеленський подякував Макрону за запуск ініціативи "Артилерійська коаліція" та за оголошене в її межах зобов’язання Франції виготовити для України десятки передових артилерійських систем "Цезар" у 2024 році та боєприпаси до них.

Докладно обговорили ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема пріоритетні для включення в наступний військовий пакет допомоги від Франції. Важливо й надалі посилювати українську систему ППО

- написав Зеленський у соцмережах.

Він подякував за активне сприяння французькому бізнесу, який інвестує та готовий збільшувати інвестиції в Україну попри війну.

Також Президент розповів про початок підготовки Глобального саміту миру. За його словами, важливо залучити якнайширше коло країн до участі в ньому.

"Доручили політичним і військовим радникам розпочати підготовку майбутнього візиту французького Президента до України та прискорити переговори щодо двосторонньої угоди про безпекові гарантії в межах Вільнюської декларації G7", - повідомив Зеленський. 

Франція постачатиме Україні щомісяця близько 50 керованих авіабомб до кінця року18.01.24, 12:42

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кібератака на Київстар: в компанії оцінили збитки

     • 29340 переглядiв

    Херсон знову атакує ворог, у середмісті чути вибухи - МВА

     • 112316 переглядiв