zelenskiy-obgovoriv-z-golovoyu-bolgariyi-bezpeku-v-regioni-chornogo-morya

Зеленський обговорив з головою Болгарії безпеку в регіоні Чорного моря

 • 42409 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим, де вони обговорили безпеку в регіоні Чорного моря. Про це повідомив Офіс президента України, пише УНН.

Цитата

«Символічно, що наша розмова відбувається в Міжнародний день Чорного моря. На жаль, агресія Росії перетворила Чорноморський регіон на зону бойових дій і загроз для свободи судноплавства. Ми маємо спільними зусиллями знайти шляхи забезпечення безпеки в цьому важливому для Європи та світу регіоні», – наголосив Володимир Зеленський.

Деталі

На зустрічі в день Чорного моря було обговорено проблематику забезпечення безпеки в регіоні Чорного моря в контексті грубого порушення росією свободи судноплавства та стан реалізації комплексу домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Глави держави до Болгарії в липні 2023 року. 

Президент також докладно поінформував про функціонування альтернативного експортного коридору. У цьому контексті було відзначено спільну ініціативу за участю Болгарії, Туреччини та Румунії щодо протимінної діяльності в акваторії Чорного моря, яка є практичним внеском у забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні. 

Та окрім цього Зеленський окремо поінформував Ніколая Денкова про ситуацію на передовій та першочергові потреби сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болгарія веде переговори про продаж атомних реакторів, щоб забезпечити енергетичні потреби України

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі