zavtra-v-ukraini-diiatymut-hrafiky-pohodynnykh-vidkliuchen-svitla-ukrenerho

Завтра в Україні діятимуть графіки погодинних відключень світла - Укренерго

 • 30003 переглядiв

16 травня по всій території України діятимуть планові погодинні відключення електроенергії для побутових та промислових споживачів з метою забезпечення безпечної роботи енергосистеми.

У четвер, 16 травня, по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження - графіки погодинних відключень (ГПВ). Про це заявили в Укренерго, передає УНН.

Деталі 

З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження - графіки погодинних відключень (ГПВ). Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною 

- йдеться в заяві  енергетичної компанії.

Зазначається, що диспетчерський центр "Укренерго" вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону. 

Підготуватися, але не панікувати: в Yasno не виключають впровадження графіків відключень15.05.24, 20:18

Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.  

Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених росією по українській енергосистемі з 22 березня

- пояснили в "Укренерго".

В компанії запевняють, що обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання Міненерго й Мінінфраструктури затвердити графіки ремонтів енергетичних об’єктів та кроків щодо посилення їхнього захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років.

Галущенко про ситуацію в енергосистемі: влітку буде складна ситуація12.05.24, 18:12

Популярні

Новини по темі