zatrymaly-pidozriuvanoho-u-vbyvstvi-9-richnoi-ukrainky-v-nimechchyni

Затримали підозрюваного у вбивстві 9-річної українки в Німеччині

 • 14819 переглядiв

У Празі було затримано особу, підозрювану у вбивстві 9-річної українки Валерії, яке сталося в Німеччині.

У Празі було затримано особу, підозрювану у вбивстві 9-річної українки Валерії, яке сталося в Німеччині. Ним виявився 36-річний громадянин Молдови, який був партнером матері померлої дівчинки, пише УНН з посиланням на n-tv.

Деталі

У Празі, як повідомляє прокуратура Хемніца, було затримано 36-річного чоловіка з Молдови, у зв'язку зі справою про вбивство дев'ятирічної Валерії з Дебельна.

Його раніше розшукували за внутрішніми та міжнародними ордерами на арешт. Зараз він перебуває під вартою в Чехії і невдовзі має бути екстрадований до Німеччини.

Нещодавно прокуратура зазначила, що розслідування ведеться серед осіб, що мають особисті зв'язки з дівчиною. За інформацією газети Bild, затриманий є колишнім партнером матері Валерії та останній раз перебував у Млада-Болеславі в Чехії, що за 200 кілометрів від Дебельна.

За даними слідства, його зафіксували на радіокамері в Дебельні в день, коли Валерія зникла. Також він був помічений на відеокамері спостереження неподалік від її будинку.

Розслідування вбивства 9-річної української дівчинки у Німеччині: один із підозрюваних надав алібі13.06.24, 17:00

Нагадаємо 

У середу, 12 червня, правоохоронці підтвердили, що тіло, знайдене 11 червня у лісі недалеко від німецького Дебельна, належить зниклій дев'ятирічній дівчинці із України. 

Востаннє дівчинку бачили 3 червня дорогою до школи в Дебельні. Але вона так і не доїхала до місця. Протягом восьми днів сто поліцейських і десятки добровольців шукали дівчинку.

Валерія, уродженка України, жила в Німеччині з матір'ю з 2022 року. 

Ірина Колеснік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    НАТО створює в Німеччині штаб-квартиру місії по Україні

     • 31381 переглядiв

    МОК пропонує створити Олімпійські кіберспортивні ігри

     • 14421 переглядiв