zaprosyv-do-uchasti-v-hlobalnomu-samiti-myru-zelenskyi-proviv-rozmovu-z-prezydentom-oae

Запросив до участі в Глобальному саміті миру: Зеленський провів розмову з президентом ОАЕ

 • 30139 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом ОАЕ шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном. Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі 

Зеленський подякував іноземному лідеру за підтримку українського суверенітету й територіальної цілісності та за сприяння в обміні полоненими.

Повернення людей додому – пріоритет для України, тому розраховуємо на подальшу активну роль Еміратів. Україна також вдячна за гуманітарну допомогу. Минулого тижня ми отримали велику партію – понад півтори тисячі – генераторів. В умовах російського повітряного терору така допомога критична

- заявив президент України.

Також сторони обговорили можливість довготривалої фінансової підтримки з боку ОАЕ, а також взаємодію в реалізації Формули миру.

путін - єдина причина, чому різні війни тривають: Зеленський на Давоському форумі16.01.24, 15:50

Розповів про початок підготовки до Глобального саміту миру та запросив ОАЕ приєднатися до процесу. Голос країн Затоки для нас важливий

- підсумував Володимир Зеленський. 

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський оголосив про початок підготовки до першого Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії. Очікується, що в ньому візьмуть участь понад 80 країн та міжнародних інституцій.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі