zaminovanist-mozhe-sprovokuvati-do-9-tis-neschasnikh-vipadkiv-do-kintsya-2030-roku-vitsepremyer

Замінованість може спровокувати до 9 тис. нещасних випадків до кінця 2030 року - віцепрем'єр

 • 98452 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. В Україні кількість нещасних випадків до кінця 2030 року може становити близько 9 тис. людей через заміновані території. Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко під час виступу на форумі з розвитку людського капіталу України у середу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Безпекова компонента нас торкається в частині гуманітарного розмінування. Ми - найбільша потенційно замінована країна у світі. Є велика загроза збільшення кількості нещасних випадків, якщо ми не будемо шукати нові способи пришвидшити розмінування. Прогноз нещасних випадків до кінця 2030 року – це близько 9 тис. людей. На сьогодні 245 загиблих, і ми кожен тиждень чуємо про підрив підлітків, трактористів…» - розповіла Свириденко.

Доповнення

В Україні потенційно заміновано близько 174 000 кв. км, включаючи 14 000 кв. км морських акваторій. Щоб підвищити ефективність розмінування, у трьох областях створять оперативні групи з координації заходів розмінування при обласних військових адміністраціях.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що в Україні планують максимально прискоритися з розмінуванням територій. Очищення землі від російських мін має тривати роки, а не десятиліття.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Жіночі купе з’являться ще в чотирьох українських поїздах

     • 125301 переглядiв